Vechtlust - Montfoort: Weg kampioenschap . . .

Uitslag 4 – 1

Op het mooie park van LTC Vechtlust is de beslissing gevallen om het kampioenschap. Tegen de directe concurrent moest het duidelijk worden wie er dit jaar de kampioen zou worden. Aangezien Vechtlust twee partijen meer had gewonnen tot nu startte zij als favoriet aan de wedstrijd. Na een lange dag tennis is de beslissing gevallen, en die was helaas niet in het voordeel van FPI Mix 1.

Peter mocht deze keer de spits afbijten. In 2001 had Peter voor het laatst een behoorlijke single gespeeld en toevallig was dat ook op baan 2 bij Vechtlust. Destijds waren het drie lange sets en moest Peter in de tie break zijn meerdere erkennen tegen Denny v.d. Berg. Helaas was de vorm van 2001 er niet meer. Door de veranderde vorm kwam Peter niet meer zo goed voor de bal en maakte hij veel te veel fouten. Florens Polderman wist hier goed gebruik van te maken. In de eerste set kwam Peter nog wel in de buurt maar de tweede set was het snel over met hem. Uitslag 4-6 2-6 en een 1-0 achterstand.

Janine moest vervolgens aan de bak om FPI Mix 1 in de race te houden. Tegen Janine Doodkorte was de start uitstekend. Zoals we gewend zijn van Janine schroefde ze het tempo snel op en sloeg ze vele winners. Met rake klappen werd de eerste set binnengehaald met 6-3. Ook de tweede set begon Janine voortvarend. Maar ja, ervaren als ze is liet ze zich toch gaan. Een balletje achterlangs waarvoor geen let werd gegeven en een punt pikken doordat Janine de andere kant op keek is niet bepaald sportief. Zeker niet als je het vraagt en iedereen bij Vechtlust doet alsof zijn neus bloedt. Het gevolg was dat de tweede set met 6-4 verloren ging. De derde set keerde de rust terug bij Janine en kwamen de winners ook weer vaker en vaker voor. De tegenstandster wilde echter niet opgeven en bleef hollen achter iedere bal. Toch had Janine steeds de overhand en het kon eigenlijk niet fout gaan. De overwinning met 6-4 in de derde set was volkomen terecht. Uitslag 6-3 4-6 6-4 en de stand was weer gelijk: 1-1.

Het gemengddubbel van Floris en Jeannette tegen Thomas Scheewe en Paulien Polderman was het niet helemaal. De eerste set ging kansloos verloren met 6-1. De tweede set was er een kleine opleving van Floris en Jeannette maar dat was niet genoeg om de kansen te keren. 6-3 winst in de tweede set voor Vechlust was volkomen verdiend. Uitslag 1-6 3-6, tussenstand 1-2.

De beslissing zou dus gaan vallen in de dubbels. Op baan 11 en 12, naast elkaar, tussen de bomen, werden deze gelijktijdig gespeeld. De damesdubbel van Janine en Marielle tegen Sabine de Greeff en Paulien Polderman begon zeer spannend. Kansen waren er over en weer. Van beide kanten werd er zeer goed gespeeld. Helaas voor FPI Mix 1 trokken onze dames aan het kortste eind en ging de set nipt verloren met 6-4. Ondertussen waren Floris en Peter ook bezig tegen Thomas en Twan Beckers. Geen moment kwamen Floris en Peter in de wedstrijd. De heren van Vechtlust zaten helemaal in de flow en kansloos werd de eerste set verloren met 6-1. Al met al geen goed begin dus van de dubbels. Janine en Marielle besloten er een schepje bovenop te doen in de tweede set en wisten met uitmuntend tennis een voorsprong op te bouwen. Het liep allemaal goed, de service, de groundstrokes, volley's, Janine en Marielle bouwden gestaag een voorsprong op. De bordjes gaven inmiddels 5-2 aan. De dubbel van Floris en Peter was inmiddels ook in de tweede set bezig. Even leek het erop dat zij wat meer grip op het spel kregen maar helaas was dit van zeer korte duur. Kansloos waren ze ook in de tweede set. 6-2 verlies betekende de derde verliespartij van de dag en ook het kampioenschap was hiermee onmogelijk geworden. Voor het tweede jaar op rij is FPI Mix 1 gestrand in het zicht van de haven. Janine en Marielle hadden dit ook door en ondanks de wil om de wedstrijd goed af te sluiten was het ook hier snel over. De voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Er werd nog wel een tie break gespeeld maar het 7-1 verlies hierin zegt genoeg. Uitslag DD 4-6 6-7 (1) en HD 1-6 2-6.

Einduitslag 4-1 voor Vechlust. Felicitaties dus aan Vechtlust die dit jaar de verdiende kampioen is. Volgende week nog een potje tegen Rijnhuyse om des keizers baard en dan zit het er al weer op.